SISTEM ENERGETSKOG MENADŽMENTA U SRBIJI

Kruševac: Održana druga obuka za korisnike ISEM-a u javnim objektima


Objavljeno : 27.12.2017.

image

U četvrtak i petak, 21. i 22. decembra 2017. u Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu, održana je dvodnevna obuka za sve korisnike Informacionog sistema za energetski menadžment (ISEM) u objektima od javnog značaja koji su u nadležnosti grada Kruševca.

Tokom obuke, devedeset korisnika iz osnovnih i srednjih škola, dečijih vrtića, gradskih uprava, javnih i komunalnih preduzeća, mesnih zajednica, kulturnih institucija sa teritorije grada Kruševca osposobljeni su za prikupljanje i unos podataka u Informacioni sistem za energetski menadžment (ISEM).

Polaznici obuke su lica koja su ispred korisnika budžeta grada Kruševca zadužena za prikupljanje i unos podataka koji se odnose na potrošnju i troškove za energiju, energente i vodu u objektima za koje su imenovani. Ovo je druga po redu obuka za ovu kategoriju korisnika sistema.

Obuku su držali stručnjaci Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a u okviru UNDP/GEF projekta “Uklanjanje prepreka za promovisanje i podršku sistemu energetskog menadžmenta u opštinama u Srbiji”.

Obuci je prethodio sastanak između predstavnika Grada Kruševca i UNDP u zgradi gradske uprave. Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Kruševca, Vesna Lazarević, pomoćnik gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku, Olivera Drenovac, načelnik odseka za investicije, Vesna Anđelić, energetski menadžer grada Kruševca, Bratislav Đorđević i portfolio menadžer za energetiku UNDP, Maja Matejić. Na sastanku je dogovorena dalja saradnja između Grada Kruševca i UNDP/GEF Projekta na daljem razvoju Sistema energetskog menadžmenta u Kruševcu.


image Informativni centar za energetski menadžment

e-mail: sem@mre.gov.rs

tel: 011 360 4489


Javni poziv 2017 NOVO ___________________________ Javni poziv 2016