SISTEM ENERGETSKOG MENADŽMENTA U SRBIJI

Bačka Palanka: obuka za korisnike ISEM-a u objektima od javnog značaja


Objavljeno : 18.6.2018.

image

U četvrtak, 14. juna 2018. u Srednjoj stručnoj školi „Radivoje Uvalić“ u Bačkoj Palanci, održana je obuka za sve korisnike Informacionog sistema za energetski menadžment (ISEM) u objektima od javnog značaja koji su u nadležnosti opštine Bačka Palanka.

Tokom obuke, četrdeset korisnika iz osnovnih i srednjih škola, dečijih vrtića, gradskih uprava, javnih i komunalnih preduzeća, mesnih zajednica, kulturnih institucija sa teritorije opštine Bačka Palanka osposobljeni su za prikupljanje i unos podataka u Informacioni sistem za energetski menadžment (ISEM).

Polaznici obuke su lica koja su ispred korisnika budžeta opštine Bačka Palanka zadužena za prikupljanje i unos podataka koji se odnose na potrošnju i troškove za energiju, energente i vodu u objektima za koje su imenovani. Ovo je druga po redu obuka za ovu kategoriju korisnika sistema.

Obuku su držali stručnjaci Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a u okviru UNDP/GEF projekta “Uklanjanje prepreka za promovisanje i podršku sistemu energetskog menadžmenta u opštinama u Srbiji”.

Obuci je prethodio sastanak između predstavnika opštine Bačka Palanka i UNDP. Sastanku su prisustvovali zamenik predsednika opštine, Aleksandar Borković, energetski menadžer grada Bačka Palanka, Ana Fekete, i predstavnici UNDP, Maja Matejić i Dragan Urošević. Na sastanku je dogovorena dalja saradnja između Bačke Palanke i UNDP/GEF Projekta na daljem razvoju Sistema energetskog menadžmenta u Bačkoj Palanci.


image Informativni centar za energetski menadžment

e-mail: sem@mre.gov.rs

tel: 011 360 4489


Javni poziv 2017 NOVO ___________________________ Javni poziv 2016