SISTEM ENERGETSKOG MENADŽMENTA U SRBIJI

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP)

UNDP

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je globalna mreža Ujedinjenih nacija za razvoj koja je prisutna u 177 zemalja i teritorija kako bi pružila pomoć u iskorenjivanju siromaštva i smanjenju razlika. UNDP zemljama pomaže u razvoju politika, liderskih veština, sposobnosti za izgradnju partnerstva, institucionalnih kapaciteta, kao i u izgradnji stabilnosti kako bi održale razvojne rezultate.

UNDP je u Srbiji aktivan od 1952, godine, a od 2000. godine pruža podršku ostvarenju održivog razvoja na putu post-konfliktnog oporavka i pridruživanja Evropskoj uniji.

Ciljevi UNDP-a u Srbiji predstavljeni su u Nacionalnom programskom dokumentu (CPD) 2011-2015. koji je usvojen u julu 2010. godine, kao i u Akcionom planu Nacionalnog programa (CPAP) 2011-2015. koji je kreiran u saradnji sa Vladom Republike Srbije, i koji je Vlada usvojla u decembru 2010. godine. Akcioni plan Nacionalnog programa definiše tri cilja za period od 2011. do 2015: unapređen održivi razvoj i socijalna inklizija; unapređeno dobro upravljanje; stvaranje povoljnog okvira za upravljanje životnom sredinom i povećanje energetske efikasnosti.

UNDP implementira projekat “Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji” u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i brojnim partnerima iz javnog, civilnog i privatnog sektora.


image Informativni centar za energetski menadžment

e-mail: sem@mre.gov.rs

tel: 011 360 4489


Javni poziv 2017 NOVO ___________________________ Javni poziv 2016